Polacy nie jedzą obiadów. Co jest tego przyczyną?

Polacy coraz częściej nie jadają obiadów w pracy. Przez codzienny pośpiech wolą sięgnąć po kanapkę lub sałatkę. 

46 proc. badanych przyznało, że w ciągu całego dnia pracy zjadają tylko dwa posiłki i nie spożywają śniadań w domu. KFC, w celu sprawdzenia nawyków żywieniowych, przeprowadziło ogólnopolskie badanie wśród pracujących Polaków.

Okazuje się, że najczęściej spożywanym posiłkiem w pracy jest drugie śniadanie, które zjada przez 76 proc. badanych. 51 proc. to ludzie, którzy jedzą popularny lunch. Tradycyjny obiad jedzony jest przez 20 proc. ankietowanych. 11 proc. Polaków jada podwieczorek, a 10 proc. kolację.

Duży ciepły posiłek podczas pobytu w pracy jedzony jest przez 43 proc. badanych. Kanapka jest konsumowana przez 79 proc. Polaków. Warzywa i owoce cieszą się 63 proc. zainteresowaniem, a popularne ostatnimi czasy sałatki spożywane są przez 43 proc. pracujących. Najrzadziej jedzone są zupy (24 proc.) oraz płatki śniadaniowe (23 proc.).

Jak myślicie, co najchętniej by zjadł Marcin Sońta? Posłuchajcie.

Od Ucha Do Ucha w Radiu ZET! Od poniedziałku do piątku 10:00-14:00

Więcej: