Słuchaj
Damian Michałowski, Michał Korościel
Konrad Piasecki
Damian Michałowski, Michał Korościel
Tomek Florkiewicz
Marcin Sońta , Mateusz Ptaszyński
Marcin Wojciechowski
Marcin Wojciechowski
Sprawdź co graliśmy

Teraz gramy

„Kuchenne Rewolucje” w Czerwionce. Po Prostu Stołówka w miejscu Helios

13.04.2018 10:12

Magda Gessler wraz z ekipą „Kuchennych rewolucji” zawitała do Czerwionki na Śląsku, gdzie przeprowadziła metamorfozę restauracji Helios, która zmieniła nazwę na Po Prostu Stołówka. Jak przebiegła kolejna kuchenna rewolucja?

Magda Gessler fot. player.pl

„Kuchenne Rewolucje” w Czerwionce. Po prostu stołówka w miejscu Helios

Dorota wcześniej pracowała w gastronomii, ale prowadzenie własnego interesu zdecydowanie ją przerosło. By nie zrujnować doszczętnie budżetu i małżeństwa, Piotr postanowił wezwać na pomoc Magdę Gessler wraz z ekipą „Kuchennych rewolucji”.

— Trochę Grecja, trochę polska wieś — opisała restaurację Magda Gessler tuż po wejściu.

Restauratorce nie zasmakowały dania, które podano w restauracji Helios. — Syf, malaria, przesolone — oceniła żurek.

Nowe menu w restauracji Po Prostu Stołówka:

Do dania frytki lub ziemniaki, surówka

— kotlet drobiowy 15 zł

— kotlet schabowy 15 zł

— kotlet po szwajcarsku 17 zł

— kotlet po góralsku 17 zł

— kotlet de volaille 17 zł

— pieczeń wieprzowa 15 zł

— rolada wieprzowa z kluskami śląskimi i modrą kapustą 20 zł

— rolada wołowa z kluskami śląskimi i modrą kapustą 25 zł. 

Po wprowadzeniu niezbędnych zmian (nowa nazwa, nowe menu) Magda Gessler przyznała lokalowi rekomendację. Ale czy Po Prostu Stołówka przetrwa na rynku? Czas pokaże.

Ten odcinek „Kuchennych Rewolucji” można było zobaczyć w czwartek 12 kwietnia o godzinie 21.30 na antenie TVN. Teraz jest on dostępny także online na platformie player.pl.

RadioZET.pl/SI

Oceń