Kuchenne Rewolucje w Łodzi. Gessler w świecie ziemniaków

27.10.2017 09:21

Kuchenne Rewolucje tym razem odwiedziły Łódź. Magda Gessler pomogła właścicielom pizzerii Retka zmienić ich lokal w prawdziwą perełkę. Jak przebiegła metamorfoza i czy była udana?

Kuchenne Rewolucje w Łodzi. Gessler w świecie ziemniaków

fot. Player.pl/Kuchenne Rewolucje

Głównym problemem Pauliny i Janka – młodych właścicieli restauracji – była wielka konkurencja. Przyrządzane przez nich pizza i burgery nie cieszyły się taką popularnością jak dania podawane w sąsiednich lokalach w Łodzi. Podczas degustacji dań z menu Gessler nie zasmakowały zbyt tłusta pizza i niejadalny jej zdaniem sos.

– Wy karmicie ludzi, a nie bydło – powiedziała Gessler po spróbowaniu potraw.

Gessler postanowiła tym razem zmienić nie tylko wystrój lokalu, ale też menu – i to radykalnie. Ponieważ typowe fast foody już się nieco łodzianom przejadły, zdecydowała, że w jadłospisie restauracji, która otrzymała nową nazwę – Kartofel Buda, będą królować ziemniaki. Oprócz nich w menu znajdziemy także burgery, sałaki czy frytki.

Gdy Gessler odwiedziła restaurację kilka tygodni później, nie wszystko przypadło jej do gustu. Narzekała na smak majonezu i zupy. Czy Paulina i Janek wezmą jej uwagi do serca? Czy Kartofel Buda podbije Łódź? Czas pokaże.

Zrzut ekranu 2017-10-27 o 09.10.44

RadioZET.pl/SI