Słuchaj
Tomek Florkiewicz, Aga Kołodziejska
Konrad Piasecki
Tomek Florkiewicz, Aga Kołodziejska
Damian Michałowski, Michał Korościel
Marcin Wojciechowski
Justyna Dżbik, Marcin Łukasik
Redakcja Radia ZET
Sprawdź co graliśmy

Teraz gramy

McDonald's zmienia mięso w burgerze. To rewolucja

31.03.2017 15:54

Sieć McDonald's postanowiła zmienić skład jednego z najpopularniejszych burgerów w menu – McRoyala. To prawdziwa rewolucja w świecie fast foodów.

McDonald's zmienia mięso w burgerze. To rewolucja

fot. Flickr.pl

Quarter Pounder (czyli nasz McRoyal) będzie przygotowany ze świeżej wołowiny. Przez wiele lat do przyrządzenia tego burgera używano jedynie mięsa mrożonego. Skąd taka decyzja? Ponoć wpływ na to ma konkurencja, która od dawna serwuje swoim klientom burgery z mięsem lepszej jakości.

Na razie burger przygotowany ze świeżego mięsa będzie dostępny w sprzedaży jedynie w Stanach Zjednoczonych. Sieć przeprowadziła już testy w niektórych stanach i ponoć nowe burgery sprzedają się jak świeże bułeczki.

Kiedy doczekamy się nowych burgerów McRoyal w Polsce? Tego jeszcze nie wiadomo. Według nieoficjalnych informacji sieć planuje jednak zmienić sposób przygotowania kanapki na poziomie globalnym.

McRoyal w sprzedaży jest od 1972 roku. Kanapka zawiera 330 kcal, nazywana jest także ćwierćfunciakiem – co można zobaczyć m.in. w filmie „Pulp Fiction" Quentina Tarantino.

RadioZET.pl/SI