Instagram: Snooze - jak korzystać z funkcji ukrywania aktywności znajomych?

24.05.2018 16:29

Snooze to nowa funkcja na Instagramie, która pozwala ukrywać aktywność znajomych. Jak z niej skorzystać?

Instagram: Snooze - jak korzystać z funkcji ukrywania aktywności znajomych?

Instagram: nowa funkcja snooze

Opcja "Snooze" umożliwia ukrywać posty znajomych. Jest to funkcja wyczekiwana przez wielu użytkowników, którzy narzekali na to, że śledzone przez nich osoby wrzucają zbyt dużo postów, lub po prostu postów nieciekawych. Dotąd by ustrzec się przed niechcianymi treściami, użytkownik musiał po prostu przestać obserwować dana osobę, co z kolei nie dla wszystkich było rozwiązaniem pożądanym.

Snooze pozwala na "wyciszenie" obserwowania konta zbyt aktywnego użytkownika. Po jej włączeniu treści publikowane przez "wyciszanego" użytkownika nie będą wyświetlały się nam automatycznie, w rezultacie czego użytkownicy będą mieli realny wpływ na wyświetlane im treści.

Zobacz też: Instagram: jak usunąć konto?

Jak odzyskać usunięte lub zablokowane konto na Instagramie?

Jak wyciszyć aktywność znajomych?

Do wybory mamy blokowanie pokazywanie postów bądź też postów i historii publikowanych przez wyciszanego użytkownika. Co ważne, informacja o ignorowaniu publikowanych treści nie jest przekazywana wyciszonej osobie. Funkcję mozna włączyć i w prosty sposób w każdej chwili wyłączyć. Snooze wejdzie już wkrótce.

RadioZET.pl/SA

Instagram nowa funkcja snooze; Instagram wyciszanie postów; Instagram wyciszanie aktywności

Oceń
Tagi