Zamknij

Tinder - jak usunąć konto na Tinderze trwale na komputerze i w aplikacji?

Karolina Piotrowska
21.04.2020 11:34
Tinder - jak usunąć konto na Tinderze trwale na komputerze i w aplikacji?
fot. Shutterstock

Usunięcie konta na Tinderze wiąże się jednocześnie z usunięciem wszystkich danych, które były przypisane do danego konta. Co zrobić, jeśli jesteśmy zdecydowani i chcemy usunąć swoje konto na Tinderze? Sprawdzamy, czy jest skuteczny sposób na skasowanie danych i jak zrobić to trwale.

TINDER - jak usunąć konto na Tinderze? Trwale i skuteczne usuwanie konta powinno być przemyślaną decyzją, ponieważ tych działań nie będziemy już mogli cofnąć. Po usunięciu konta na Tinderze utracimy wszystkie dane, które były przypisane do naszego konta. Sprawdzamy szczegółowe informacje na temat dezaktywacji i usuwania konta na Tinderze, jak zrobić to trwale i co później dzieje się z naszymi danymi.

Jak usunąć konto na Tinderze trwale i na stałe?

Konto na Tinderze można usunąć bezpośrednio w aplikacji mobilnej. Należy zalogować się do Tindera za pomocą Facebooka lub numeru telefonu powiązanego z kontem, które chcemy usunąć, następnie stuknąć w ikonkę profilu na górze ekranu głównego, dalej Ustawienia i Usuń konto. Po wykonaniu tych kroków bezpowrotnie zostaną utracone pary, wiadomości i inne informacje powiązane z kontem. Należy jednak pamiętać, że jeśli ponownie zalogujemy się na Tinderze po usunięciu konta, automatycznie utworzone zostanie nowe konto.

Jak działa Tinder i na czym polega ta aplikacja randkowa?

Usunięcie aplikacji Tinder nie powoduje usunięcia konta. W przypadku wykupienia Tinder Plus lub Tinder Gold za pomocą Apple ID lub identyfikatora w sklepie Google Play usunięcie konta nie anuluje subskrypcji. W przypadku wykupienia subskrypcji na przeglądarkowej wersji Tindera (Tinder.com) lub w systemie Android za pomocą karty kredytowej usunięcie konta automatycznie anuluje subskrypcję.

Zagłosuj

Czy korzystasz z Tindera?

Liczba głosów:

Tinder - jak usunąć konto na komputerze i w aplikacji?

Jeśli chcemy usunąć swoje konto na Tinderze, ze względów bezpieczeństwa trzeba zrobić to bezpośrednio w aplikacji mobilnej. Bezpowrotnie zostaną utracone pary, wiadomości i inne informacje powiązane z kontem. 

Poniżej przedstawiamy kroki, które należy wykonać, aby usunąć konto na Tinderze w aplikacji.

  1. Jeśli aplikacja została usunięta, pobierz ją ponownie.
  2. Stuknij w ikonkę profilu na górze głównego ekranu.
  3. Wejdź w Ustawienia
  4. Przewiń ekran w dół i wybierz Usuń konto. Zobaczysz komunikat "Konto zostało pomyślnie usunięte."

Istnieje również możliwość, aby tymczasowo ukryć swój profil. Odkrywanie to część aplikacji, w której można przeglądać profile innych użytkowników. Można wyłączyć Odkrywanie, aby profil pozostał niewidoczny dla innych użytkowników. Nawet z wyłączonym Odkrywaniem nadal można widzieć swoje pary i rozmawiać z nimi.

Aby włączyć lub wyłączyć Odkrywanie, należy stuknąć w ikonkę profilu na górze głównego ekranu, następnie wybrać Ustawienia Odkrywanie. Uwaga: Użytkownicy polubieni wcześniej wciąż mogą widzieć nasz profil i odwzajemnić polubienie; to oznacza, że po wyłączeniu Odkrywania mogą pojawić się nowe pary.

Co zrobić w sytuacji, kiedy występuje problem i nie można usunąć swojego konta na Tinderze? Jeśli pojawia się komunikat o błędzie, może to być tymczasowa usterka. Należy spróbować ponownie później. 

RadioZET.pl/help.tinder.com/KP