IEM Katowice 2018: bilety, data, program i stream na Twitch [CS:GO]

23.02.2018 16:03

Intel Extreme Masters w Katowicach 2018, podobnie jak poprzednie edycje przyciągnie do hali Spodek tysiące widzów. Znamy już daty oraz pełny harmonogram wydarzenia. Sprawdzamy także, czy nadal można kupić bilety na IEM 2018 i gdzie oglądać stream na Twitchu.

IEM Katowice 2018: bilety, data, program, stream na Twitch [CS:GO] fot. materiały prasowe

IEM 2018 - KATOWICE: bilety, data, plan, stream.  Gdzie oglądać turniej CS:GO na Twitchu i czy są jeszcze bilety na Intel Extreme Masters Katowice 2018? Sprawdzamy wszystkie najważniejsze informacje na kilka dni przed rozpoczęciem turnieju.

Intel Extreme Masters 2018 - bilety, data, stream

Turniej Intel Extreme Masters 2018 w Katowicach odbędzie się w dniach 27 lutego 2018 - 4 marca 2018. Łączna pula nagród na turnieju to 500 tysięcy dolarów. Zwycięzcy otrzymają czek w wysokości 250 tysięcy dolarów. Wejście na wydarzenie jest darmowe, jednak trzeba wziąć pod uwagę ogromne zainteresowanie imprezą i długie kolejki przy wejściu. Bilety na IEM Katowice 2018, które umożliwiają wejście na wydarzenie bez oczekiwania w kolejce, można było kupić na stronie ticketmaster.pl oraz w sprzedaży stacjonarnej w salonach Empik, Media Markt oraz Saturn. Ceny zaczynały się od 60 zł za karnet jednodniowy, a najdroższe bilety kosztowały nawet 4 tysiące złotych. Niestety wejściówki na wydarzenie rozeszły się bardzo szybko, podobnie jak w przypadku poprzednich edycji. W tej chwili bilety na IEM 2018 nie są już dostępne. 

Wkrótce podamy także szczegółowe informacje o tym, gdzie oglądać stream z Intel Extreme Masters Katowice 2018.

IEM KATOWICE 2018 - HARMONOGRAM

W turnieju CS:GO na IEM Katowice 2018 weźmie udział łącznie 16 drużyn. Polska drużyna Virtus.Pro znalazła się w grupie B razem z fnatic, FaZe czy NiP. Wiemy już, że w pierwszym meczu Virtus.pro zmierzą się z francuską drużyną G2.

GRUPA A:

  • Astralis
  • AVANGAR
  • Cloud9
  • Gambit
  • Liquid
  • Renegades
  • SK
  • TyLoo

GRUPA B:

  • FaZe
  • fnatic
  • G2
  • Heroic
  • NiP
  • North
  • ORDER
  • Virtus.pro

Pełny harmonogram IEM 2018 na pierwszy dzień (27 lutego 2018) wygląda następująco:

Stream A

  • 12:00 CET / 06:00 EST Renegades vs. Astralis
  • 13:10 CET / 07:10 EST Liquid vs. Gambit
  • 14:20 CET / 08:20 EST NiP vs. North
  • 15:30 CET / 09:30 EST G2 vs. Virtus.pro
  • 16:40 CET / 10:40 EST Group A Upper Semi #1
  • 20:10 CET / 14:10 EST Group A Upper Semi #2

Stream B

  • 12:00 CET / 06:00 EST SK Gaming vs. AVANGAR
  • 13:10 CET / 07:10 EST TyLoo vs. Cloud9
  • 14:20 CET / 08:20 EST FaZe vs. ORDER
  • 15:30 CET / 09:30 EST Heroic vs. Fnatic
  • 16:40 CET / 10:40 EST Group A Lower Game #1
  • 20:10 CET / 14:10 EST Group A Lower Game #2

Pełny harmonogram IEM 2018 można zobaczyć na poniższych grafikach:

IEM_Katowice18_Tournament_Bracket_Group_A
IEM_Katowice18_Tournament_Bracket_Group_B

RadioZET.pl/KP

Oceń
Tagi