Oceń
Kolejny odcinek "Kuchennych rewolucji" już za nami. I tym razem nie zabrakło dużych emocji.
Kolejne „Kuchenne rewolucje" za nami. Tym razem Magda Gessler zawitała do Szklarskiej Poręby, gdzie prowadziła metamorfozę restauracji Kanion.
W popularnej turystycznej miejscowości Agata i Marek wybudowali nowoczesną restaurację. Szefem kuchni jest Artur, który z najlepszymi ocenami ukończył szkołę gastronomiczną i został podkupiony przez Marka od konkurencji.
Niestety, restauracja od początku nie zyskała sympatii gości. Klientów nie zachęciły nawet zmiany, które zostały wprowadzone w menu. Na początku właściciele serwowali gościom potrawy z przegrzebków i kalmarów. Teraz w karcie można znaleźć różne dania, w tym włoską pomidorową z bazylią, żurek, kwaśnicę czy pizzę. Niepowodzenia powodują napięcia. Szef kuchni coraz gorzej reaguje na krytykę.
Magdzie Gessler także nie zasmakowały dania, których spróbowała podczas pierwszego dnia wizyty w Szklarskiej
– Kompletne g*wno – oceniła kuchnię Magda Gessler.
Gessler postanowiła zmienić nazwę restauracji na Bistro Sztufada i wprowadzić do menu dania kuchni polskiej. Goście mogą skosztować teraz m.in. wołowej sztufady szpikowanej słoniną w sosie grzybowym z sałatką buraczano-paprykową, pieroga z farszem wołowym z sosem czosnkowym i pomidorowym, tatara wołowego z cebulką, ogórkiem i kurkami, kremu z grochu z pierożkiem wołowym oraz karpatki z musem malinowym i ajerkoniakiem.
RadioZET.pl/SI
Oceń artykuł
