Słuchaj
Damian Michałowski, Michał Korościel
Konrad Piasecki
Damian Michałowski, Michał Korościel
Michał Korościel
Marcin Sońta , Mateusz Ptaszyński
Marcin Wojciechowski
Justyna Dżbik, Marcin Łukasik
Redakcja Radia ZET
Sprawdź co graliśmy

Teraz gramy

Kuchenne Rewolucje. Jak zmieniła się restauracja Czerwony Kapturek w Poznaniu?

23.03.2018 08:55

„Kuchenne rewolucje” — 5. odcinek 17. już sezonu kultowego programu Magdy Gessler za nami. Jak przebiegła metamorfoza restauracji Czerwony Kapturek w Poznaniu?

Magda Gessler fot. player.pl

Kuchenne Rewolucje. Czerwony Kapturek i Bistro Kotlet w Poznaniu

Tym razem Magda Gessler razem z „Kuchennymi rewolucjami” zawitała w Poznaniu, gdzie przeprowadziła zmiany w restauracji Czerwony Kapturek.

Lokal prowadzi pani Dorota, z zawodu pielęgniarka, której pomagają synowie: Dawid i Maciek, oraz jej partner — Samuel. Rodzinie bardzo zależy, by Czerwony Kapturek przyciągał gości — dzięki temu mogliby zrezygnować z wyjazdów zarobkowych za granicę. Nic więc dziwnego, że o pomoc poprosili Magdę Gessler wraz z ekipą „Kuchennych rewolucji”.

Restauratorka od razu zauważyła, że w lokalu nie ma porządnej wentylacji. Dania niestety także nie przypadły jej do gustu — gołąbek był zbyt mocno przyprawiony, gulasz przypalony, a  schabowy ze szpinakiem „twardy jak karton”. Gessler zwróciła uwagę także na mało gustowny wystrój restauracji. Najwięcej emocji wzbudziła jednak bułka tarta, która zdaniem warszawskiej restauratorki, była twarda jak cement. Gessler była tak zirytowana, że wysypała Dorocie bułkę na głowę.

Gwiazda narzekała przede wszystkim na organizację całej rodziny. Wszyscy jednak postanowili wziąć się w garść — restauratorka zmieniła nazwę lokalu na Bistro Kotlet, w którego menu miały królować oczywiście kotlety.

Po trzech tygodniach Magda Gessler znów odwiedziła Poznań. — Wszystko jest po prostu przepyszne. To kotlety, o których wszyscy marzą — przyznała restauratorka po spróbowaniu dań.

RadioZET.pl/SI

Oceń