Słuchaj
Damian Michałowski, Michał Korościel
Damian Michałowski, Michał Korościel
Marcin Sońta , Mateusz Ptaszyński
Justyna Dżbik, Kamil Nosel
Hubert Radzikowski
Redakcja Radia ZET
Sprawdź co graliśmy

Teraz gramy

Kuchenne Rewolucje. Sielsko Anielsko, czyli Bistro Siekane w Sieradzu

16.03.2018 10:40

W ostatnim odcinku „Kuchennych rewolucji” Magda Gessler przeprowadziła metamorfozę restauracji Sielsko Anielsko w Sieradzu. Największym problemem okazała się przyjaciółka właścicieli, która zajmowała się marketingiem.

Magda Gessler fot. player.pl

Kuchenne rewolucje. Restauracja Sielsko Anielsko w Sieradzu

Restauracja Sielsko Anielsko to wspólny interes rodzeństwa — Piotra i Karoliny. Oboje zaciągnęli kredyt, by otworzyć lokal przy pięknym Rynku w Sieradzu, skąd pochodzą. Karolina zainwestowała również swoje oszczędności, a resztę pieniędzy dołożyli ich rodzice i Piotr, który miał już doświadczenie w pracy w gastronomii i został szefem kuchni własnej restauracji Sielsko Anielsko.

Magda Gessler od początku miała pewne zastrzeżenia do dań. Narzekała na smak śledzia w oleju, wątróbki i devolaya. Do gustu nie przypadły jej także ozorki w sosie chrzanowym i sztywne placki ziemniaczane. Gessler wybuchła:

— To jest dramat. Wszystko jest spier**lone — stwierdziła.

Magda pokłóciła się także z Asią, koleżanką małżeństwa, która prowadzi profil restauracji na Facebooku.

— Tu jest pełna arogancja — stwierdziła restauratorka po rozmowie z Asią.

Magda Gessler nie zamierzała się jednak poddawać. Restauracja otrzymała nową nazwę: Bistro Siekane. Do menu postanowiła wprowadzić więcej dań mięsnych — specjalnością miał zostać tatar.

Po kilku tygodniach Magda Gessler znów odwiedziła Sieradz i dawną restaurację Sielsko Anielsko przemianowaną na Bistro Siekane. Większość dań zasmakowała restauratorce, jedynie tatar oceniła na „tróję z plusem”. W ten sposób Gessler zaakceptowała rewolucję. Pytanie tylko, czy Karolinie i Piotrowi uda się utrzymać biznes z nowym menu? Czas pokaże.

RadioZET.pl/SI

Oceń