Zamknij

Lara Gessler zachwyca się mamą: " Jest drugą Ewą Drzyzgą"

Sylwia Wamej
22.04.2020 13:55
Lara Gessler
fot. Piotr Molecki/ East News

Lara Gessler ma świetne relacje ze swoją mamą - Magdą Gessler. W najnowszym wywiadzie dla serwisu Newseria.pl Lara nie kryje zachwytu nad słynną mamą. Porównuje ją nawet do Ewy Drzyzgi.

Lara Gessler zachwycona mamą. Co o niej powiedziała?

Lara Gessler nie ukrywa, że ze swoją mamą - Magdą Gessler ma świetne relacje. W wywiadzie dla agencji Newsria.pl Lara jeszcze bardziej to podkreśliła, fundując mamie morze komplementów. Lara uważa, że program "Kuchenne rewolucje" to program stworzony dla jej mamy. Córka Gessler uważa też, że mama świetnie sprawdza się w roli psychologa.

"Uważam, że to jest idealne rozwiązanie dla mojej mamy, bo ona jest uzależniona od procesu twórczego, który jest dla niej fascynujący. Ten program pozwala jej cały czas tworzyć, a jednocześnie tych restauracji nie prowadzić, co by ją po prostu nudziło. Ona jest drugą Ewą Drzyzgą TVN-u. Jest dobrym psychologiem, a moim zdaniem „Kuchenne rewolucje” są przede wszystkim programem psychologicznym. Dlatego też tak nas fascynuje, bo to, co ona mówi, możemy odnieść do wielu rzeczy" - wyjaśniła 31-latka.

Lara Gessler: Czym się zajmuje?

Widać, że Lara jest bardzo dumna z mamy. Sama zresztą poszła w jej ślady. Pasją Lary jest gotowanie. Napisała też książkę "Słodki zielnik Lary". Chętnie bierze udział w licznych imprezach kulinarnych i kampaniach reklamowych. O gotowaniu Lara Gessler tak mówi:

"W kuchni jest wiele niełatwych rzeczy. Choćby wypracowanie odpowiedniego smaku danej potrawy. Trzeba dojść do odpowiedniego rejestru. Porównałabym to do malarza, który dąży do stworzenia idealnej barwy. Są też różne rzeczy, które zawsze będą trudne przez swoją nieprzewidywalność. Z mojej działki to na przykład ciasto drożdżowe. Wiele w jego przypadku zależy od pieca, warunków kuchni, której często się nie zna. Na tym w ogóle polega największa różnica między cukiernictwem i kuchnią słoną. Robiąc coś w kuchni słonej, cały czas ma się kontrolę, można sprawdzić konsystencję i smak dania. Z cukiernictwem sprawa wygląda inaczej. Najpierw robisz, co możesz, a później wkładasz ciasto do piekarnika i czekasz na efekt. Tak samo przy tortach – są zamkniętą całością, nie możesz spróbować ich przed podaniem" -mówiła w rozmowie z serwisem Vogue.pl

Zagłosuj

https://www.fundacjaradiazet.pl/

Liczba głosów:

Rozlicz PIT za darmo i przekaż 1 procent podatku na Fundację Radia ZET 

 RadioZet.pl/SW