Zamknij

Magda Gessler odpowiada oburzonym cenami w jej nowym lokalu. Podziękowała też za reklamę

20.10.2020 13:53
Magda Gessler
fot. Polska Press/ East News

Magda Gessler odniosła się do głosów fanów, którzy są oburzeni wysokimi cenami w nowym lokalu restauratorki "Słodki słony familia". Przykładowo za litr zupy pomidorowej trzeba zapłacić 60 złotych. Fani krytykują ceny, a restauratorka odpowiada.

Magda Gessler otworzyła nowy lokal w Warszawie razem ze swoim synem - Tadeuszem Mullerem. W "Słodki słony familia" na Wilanowie będzie można spróbować tradycyjnych polskich potraw oraz pysznych wypieków, które mają smakować jak domowe.

Choć wiadomo, że ceny w restauracjach Gessler nie należą do niskich, internauci tym razem mocno je skrytykowali, twierdząc, że dania, które oferuje lokal Gessler, mogą mieć za dużo mniej, gotując je w domu. Tym bardziej że w nowej restauracji Magda Gessler postawiła nie na wyrafinowane dania, a na tradycyjne smaki takie jak m.in. zupa pomidorowa, drożdżówki z serem czy kopytka.

Zobacz też: Magda Gessler otworzyła nowy lokal w Warszawie. Ceny szokują: "60 zł za litr pomidorowej" 

Magda Gessler odpowiedziała oburzonym cenami w jej nowym lokalu

Drożdżówka z serem kosztuje u Gessler 16 zł, gołąbki 65 zł, natomiast słoik rosołu lub pomidorowej 60 zł. Ceny rzeczywiście są dość wysokie, jednak z pewnością nazwisko Gessler przyciągnie nowych fanów jej restauracji.

Restauratorka, widząc w mediach społecznościowych głosy oburzonych, szybko postanowiła im odpowiedzieć. Wysokie ceny wytłumaczyła m.in. pasją oraz wysoką jakością. Podziękowała też hejterom za darmową reklamę nowego lokalu.

"Znacie od lat moje przepisy, pasję, jakość. Te miejsca są jak spiżarnia smaku, zapachu, który wydobywa się i kusi już na ulicy. Każde danie w karcie, każda słodkość, to nabity jak bomba w dobre składniki kulinarny rarytas .To nas różni od innych, pustych, pozbawionych smaku i dobrych składników posiłków"  - zdradziła  gwiazda "Kuchennych rewolucji". Wysoką jakość przygotowywanych słodkości i potraw przybliżyła, prezentując skład drożdżówki.

"Nasza drożdżówka to przede wszystkim 250 gram maku ucieranego z miodem lipowym, wzbogaconego o rodzynki, migdały, orzechy włoskie z dodatkiem amaretto, a także konfitowana przez nas skórka pomarańczowa i cytrynowa.. Mak mielimy 6 razy, dodajemy kogel-mogel i otulamy go ciastem drożdżowym wg. Zasady – na kilogram maki 40 żółtek, 20 całych jaj. Drożdżówkę koronujemy kremem waniliowym na żółtkach i świeżej, domowej śmietanie"  - podkreśliła Gessler i dodała: 

"Słodki Słony to tradycja i jakość. Najlepsze gatunkowo produkty, których nie boimy się używać.. Ba! Używamy ich do woli! Bo to nasza magiczna różdżka! Czarujemy nasze menu, wasze podniebienia;))) Tu nie ma miejsca na miernotę. U nas kuchnia i cukiernia działają każdego dnia.. na świeżo. Tu jest zapach. Tu jest magia! Jednego jestem pewna ten, kto raz posmakuje wróci do nas.. bo wie, że nigdzie indziej nie znajdzie tego smaku, który zna z dzieciństwa.. A w Słodkim pracując na najstarszych, sprawdzonych recepturach oraz na prawdziwych, świeżych, naturalnych". Ciekawe, czy tym argumentem Magda Gessler przekonała sceptycznych fanów.

RadioZet.pl