Zamknij

Magda Gessler otworzyła sklep internetowy. Czym handluje?

Maciej Friedrich
24.03.2020 10:38
Magda Gessler otworzyła sklep internetowy. Czym handluje?
fot. ADAM JANKOWSKI/REPORTER/ EAST NEWS

Magda Gessler postanowiła rozwinąć swój biznes i otworzyła sklep internetowy. W "Schronisku smaków" klienci znajdą między innymi wędzone mięsa, przetwory i miody. Czym wyjątkowym mogą pochwalić się smakołyki sygnowane nazwiskiem gwiazdy "Kuchennych rewolucji"?

Magda Gessler to prawdziwa kobieta sukcesu. Jedna z najbardziej uznanych w Polsce restauratorek połączyła smykałkę do biznesu z działalnością w mediach. Dzięki programowi "Kuchenne rewolucje" zyskała ogromną popularność i stała się jedną z twarzy stacji TVN.

Charyzmatyczna celebrytka nie próżnuje i stara się rozwijać swoje kulinarne imperium. Tym razem postawiła na internet. Gessler otworzyła sklep internetowy "Schronisko Smaków", w którym oferuje naturalną żywność.

 Koronawirus: Magda Gessler wściekła na Polaków. "Powtarzamy model włoski"

Zagłosuj

Robisz zakupy spożywcze przez internet?

Liczba głosów:

Magda Gessler otworzyła sklep internetowy. Co sprzedaje restauratorka?

Magda Gessler oferuje sprzedaż internetową smakołyków, które sama pamięta z dzieciństwa. W ofercie znajdują się między innymi wędzone mięsa, miody, różnego rodzaju przetwory czy pieczywo.

- Sklep internetowy powstał, by wszyscy mieli dostęp do smakołyków, które pamiętam z czasów mojego dzieciństwa. Mama i babcia zawsze konserwowały przysmaki sezonowe w szkle, a później przetrzymywały je w spiżarni. Dzięki temu czułam się bezpieczna. Obecnie niewiele osób ma czas, by robić przetwory. Nasza przeszkolona załoga zatrzymuje czas lata, jesieni, żeby Państwo mogli skosztować smaków, mieszkających w mojej głowie i duszy - zachwala produkty restauratorka w rozmowie z Newserią.

Specjalnością "Schroniska Smaków" ma być pieczołowicie przygotowywana szynka.

- Produktem numer jeden w naszym sklepie internetowym jest szynka, długo wędzona i peklowana. Wędzenie odbywa się na prawdziwym drzewie olchowym lub owocowych i trwa od 12 do 24 godzin. Dzięki temu szynka pachnie ogniskiem. Cudowna jest również kiełbasa krakowska, bardzo dobrze doprawiona z odrobiną pieprzu. Jest też boczek, który ubóstwiam. Wszystkie produkty są chude, mają w sobie niewielką ilość tłuszczu. Chleb pieczemy sami w piecu w Bukowinie Tatrzańskiej - zdradza Gessler.

Za kilogram szynki wędzonej w sklepie Magdy Gessler zapłacimy 47 złotych. Z pewnością nie zabraknie chętnych.

RadioZET.pl/MF