Zamknij

Magda Gessler sprzedaje faworki, które kosztują majątek. Cenę skomentowała znana blogerka

Sylwia Wamej
21.01.2020 13:32
Anna Skura
fot. Kamil Piklikiewicz/ East News

Magda Gessler sprzedaje faworki w swojej cukierni, które kosztują fortunę? O tym, jak drogie są wypieki w restauracjach Gessler, przekonała się Anna Skura. Blogerka zdradziła, ile musiała zapłacić za małe pudełko słodkości.

Anna Skura skrytykowała Magdę Gessler za cenę faworków

Magda Gessler jest właścicielką kilku warszawskich restauracji, w których ceny jedzenia nie należą do najtańszych. Przekonała się o tym blogerka Anna Skura, którą w trakcie spaceru naszła ochota na coś słodkiego, a dokładniej na faworki. Skura zajrzała do restauracji Magdy Gessler - "Słodki-Słony". Jednak po otrzymaniu rachunku mocno się zdziwiła ceną. Za małe pudełeczko słodkości musiała zapłacić aż 60 złotych.

 "Miałam taką ochotę na faworki, mimo że nie jestem wcale słodyczowa. I jak zobaczyłam rachunek to szok. Czy ja się nie znam? Czy to możliwe, że pudełko faworków kosztuje 60 zł?  - zastanawia się blogerka. Skura dodała też, że choć nie orientuje się w cenach słodyczy, ta kwota jest dla niej "przeginką".

Magda Gessler: Jedzenie w jej restauracjach jest za drogie?

To nie pierwszy raz, gdy ceny w restauracji Magdy Gessler wywołują aż takie emocje. W grudniu głośno było o kwotach, jakie trzeba było zapłacić za świąteczne wypieki. Jak pisał serwis Plejada.pl, za kilogram makowca ze Słodki-Słony trzeba było zapłacić aż 110 złotych. Do najtańszych nie należał też piernik świąteczny (0,85 kg za 70 złotych). Najtańsza okazała się baba drożdżowa, placek drożdżowy i strudel malinowy. Za te ciasta trzeba było zapłacić 50 złotych.

Zagłosuj

Lubisz słodycze?

Liczba głosów:

RadioZEt.pl/SW