Zamknij

Tłusty czwartek: Wiemy, ile kosztują faworki u Magdy Gessler. Za drogo?

11.02.2021 10:05
Magda Gessler
fot. Damian Klamka/East News

Magda Gessler jak co roku przygotowała dla swoich klientów przepyszne słodkości z okazji tłustego czwartku. W lokalach znanej restauratorki można znaleźć m.in. tradycyjne pączki z konfiturą różaną, faworki oprószone cukrem pudrem oraz mini pączki z lukrem. Ile trzeba zapłacić za taką przyjemność?

Magda Gessler to najbardziej znana restauratorka w kraju i niekwestionowany autorytet kulinarny. Gwiazda posiada kilka lokali w całym kraju, jednak najbardziej rozpoznawalna jest restauracja "U Fukiera", znajdująca się na warszawskim Starym Mieście. Z okazji tłustego czwartku prowadząca "Kuchennych rewolucji" postanowiła zaoferować swoim klientom pyszne pączki, faworki i inne słodkości. Niedawno ogłosiła, że seniorzy za pączek z konfiturą zapłacą tylko 1 zł.

- Kochani moi... Seniorzy zapraszam do "Fukiera" w tłusty czwartek. Pączek za złotówkę. Robimy to znowu, niech będzie słodko, miło, życzliwie - napisała Magda Gessler w mediach społecznościowych. Seniorzy z pewnością docenią promocyjną ofertę w restauracji Magdy Gessler. Pozostali klienci będą musieli zapłacić dużo więcej.

Zobacz także:  Magda Gessler rozda pączki za złotówkę. Niezwykła akcja na tłusty czwartek

Tłusty czwartek: Ile kosztują pączki i faworki w restauracji Magdy Gessler?

Restauracja "U Fukiera" oferuje sprzedaż pączków i faworków przez stronę internetową. Paczkę ze słodyczami można następnie odebrać osobiście w restauracji lub wybrać opcję dostawy. Za jednego pączka z konfiturą wiśniową lub malinową trzeba będzie zapłacić 8 zł. Natomiast popularny w tłusty czwartek "słodki chrust" kosztuje u Gessler 30 zł za 200 g, co w przeliczeniu daje 150 zł za kilogram. Choć cena przysmaków co roku wzbudza zdziwienie niektórych osób, Magda Gessler wielokrotnie podkreślała, że wysoka cena jest uzasadniona dobrą jakością oferowanych produktów.

O tym, że za wysoką jakość trzeba dużo zapłacić, przekonany jest także syn Magdy Gessler. Tadeusz Muller prowadzi wraz z mamą lokal "Słodki Słony Familia", która niedawno otworzyła się na warszawskim Wilanowie. Tam ceny pączków i faworków na tłusty czwartek również nie są niskie. Za 400 g "chrustu" zapłacimy aż 65 zł. Natomiast 500 g mini pączków z lukrem będzie kosztować nas 40 zł.

- Oczywiście, można iść do salonu Bentleya i się skarżyć, że są drogie samochody, ale można też kupić sobie inną markę auta. Mamy demokrację, żyjemy jak chcemy - mówił w jednym z wywiadów znany restaurator.

Chcielibyście spróbować pączków i faworków Magdy Gessler?